Nu är Fermenterarna på plats i Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 5

Anna Claesson och Niclas Aronsson flyttar Fermenterarna till Göteborg och ska brygga öl i en lokal på Hisingen.

Flytten till Göteborg är i full gång. Snart ska Fermenterarna brygga sina första öl i de nya lokalerna på Hisingen.

 

Beernews har tidigare berättat om flyttplanerna och nu är delar av utrustningen på plats i Göteborg.

– Det är en bättre lokal och det känns väldigt bra att vara i Göteborg. Här finns det också möjlighet att göra annat än att brygga öl över tid, säger Anna Claesson.

Den nya lokalen ligger nära vattnet ute på Hisingen och faktiskt är det bara ett par hundra meter över till Stenpiren, där det går båtar som skapar bra förbindelser. På sikt hoppas Niclas Aronsson och Anna Claesson på att ha verksamheter som ska locka ölintresserade till lokalen

– Vi gillar läget och även lokalen. Framför allt är vi nöjda med att ha ett golv som är anpassat för vår verksamhet, säger Aronsson.

Nio stycken tankar på 2000 liter och tre stycken på 1000 liter har körts till Göteborg, och i nästa vecka kommer de båda bryggverken på 500 liter vardera. De ska användas i väntan på ny utrustning.

I september kommer ett bryggverk på 3000 liter och den förändringen kommer att betyda mycket.

– Det blir stor skillnad, då kan jag brygga 6000 liter på en dag. Vi ska inte köpa fler tankar nu direkt, först vill vi komma i gång här och känna att allt fungerar, säger Aronsson.

Niclas Aronsson kan konstatera att det inte varit nattklubb i lokalerna tidigare, trots skylten.

På sikt ska det också nyanställas, men även där känner de båda att det inte är någon panik.

– Vi ska komma i gång först, och sedan ser vi var det behövs fler händer. Det kan vara på kontoret, det kan handla om att köra ut öl och det kan handla om burkning, säger Claesson.

Givetvis blir det fler personer som anställs när det är dags för att ha ölservering. De båda tror att läget nära vattnet ska locka många till att vilja komma på besök.

– Vi vill bli ett besöksbryggeri, vi vill sälja folköl, ha ett taproom och en restaurang, säger Claesson.

Ytorna finns utan tvekan för det, den andra våningen är nämligen lika stor som den första, och där ska det utöver kontor finnas plats för kök och serveringsyta. Där finns också en möjlighet att ha en uteservering på andra våningen, precis som vid entrén.

Många möjligheter alltså, men först ska ölproduktionen komma i gång.

– Det kostar pengar att stå still. Jag hoppas på att brygga runt 20 augusti och räknar med att fylla alla tankarna en gång innan det nya bryggverket kommer, säger Aronsson.

Målet är också att även i fortsättningen sälja öl på Systembolaget. Där räknar de båda med att flytten till Göteborg kan vara positiv.

– I Strömstad sålde vi väldigt mycket via beställning men ganska dåligt från hyllorna.