Northern Exposure kör popup-bar hela sommaren

Kerryn Beattie på Nordic Exposure jobbar hårt med att bygga popupbaren. Foto: Craig Donovan

I sommar öppnar Northern Exposure en popupbar i Bromma tillsammans med en indonesisk restaurang.

Nästa år är planen att Northern Exposure Brewing Company ska ha en egen restaurang när den på grund av pandemin försenade satsningen i Jungfrusund ska vara klar.

I år satsar man i stället på ett samarbete med den indonesiska restaurangen Warung på Hornstull. Tillsammans bygger de upp en restaurang och bar i Bromma där Northern Exposure får ensamrätt på ölleveranserna.

– Det är en bortglömd del av Bromma, men det är lite kul för det är precis intill Pripps gamla bryggeri vid Bällstaviken, säger Craig Donovan på Northern Exposure.

Craig Donovan på det som en gång hette Nordic Kiwi Brewers men numera alltså går under namnet Northern Exposure Brewing Company.

Lilla Bali ska den heta och ska ha plats för 80 gäster covidstyle. Dessutom anlägger man en sandstrand på 200 kvadratmeter i anslutning till baren. Restaurangen har förstås mat i indonesiskt stil, men även en del öl som får en touch av det.

– Vi har skapat lite öl som är kryddat med batak och långpeppar och passar till indonesisk mat.

Craig berättar att Lilla Bali är omskrivet på White Guide redan innan det ens är färdigbyggt. Öppnar gör man den 17 juni sen kommer det vara öppet nästan dagligen under hela sommaren.

– Vi testar oss fram lite och ser hur mycket efterfrågan det blir, säger han.