Rekordlätta flaskan en del av miljöarbete

En ny lättare glasflaska ska mina koldioxidutsläppen för AB InBev. Foto: Pressbild.

Ta bort 62 000 bilar från våra gator i ett år. Så mycket koldioxid ska AB InBev spara in med sin nya rekordlätta ölflaska.

Världens största ölföretag AB InBev har ambitiösa miljömål och nyligen berättade vi om att man driver alla sina anläggningar i USA med förnyelsebar energi.

Nu kommer en ny satsning som ska minska koldioxidutsläppen i samband med ölproduktion. En ny grön ölflaska med lång hals har nämligen utvecklats. Världens lättaste flaska i den stilen hävdar AB InBev som lyckats att få ner vikten på varje flaska från 180 gram till 150 gram.

– Lättviktsflaskor har prioriterats under många år hos AB InBev och den här nya ljusare flaskan visar på ett viktigt genombrott i miljöarbetet, säger Frederik De Graff, på företaget till sajten Packaging Europe.

Att jobba med tunnare glas krävde en hel del tester och utvecklingen var inte utan utmaningar.

Flaskan måste hålla för transporter, den ska klara av trycket som blir vid fyllning och även det ökade tryck som kan bli i en försluten flaska.

Flaskan kommer att lanseras först i Europa, och nästa steg blir att utveckla en flaska som kan återanvändas många gånger utan att gå sönder.