NKB vill växa och satsa på bryggeripub

Craig Donovan på Nordic Kiwi Brewers hoppas på en flytt och expansion. Foto: Ronny Karlsson.

Flytt, expansion och en egen bar. Nordic Kiwi Brewers har stora planer för framtiden.

Bryggeriet på Ekerö har börjat att bli för litet och nu tittar Nordic Kiwi Brewers på en större lokala. Just nu lutar det år att man blir en del i en större satsning vid Jungfrusund på Ekerö.

– Vi flyttar bara två kilometer i så fall. De vill skapa en destination där och vi är nyfikna på att bli en del av det, säger Craig Donovan.

Nuvarande lokal börjar att bli trång samtidigt som bryggeriet skulle må bra av en expansion. Om det blir en flytt handlar det första expansionssteget och att skaffa fler tankar.

– Vi får inte plats med fler tankar där vi är nu. Det steget skulle ge oss en bättre kapacitet.

På sikt finns också planer på at skaffa ett nytt bryggverk. I dag brygger man på ett bryggverk som är hemmabyggt.

– Om i ska ta nästa steg där tittar vi på ett bryggverk på 2500 liter. Men det kommer längre fram i så fall, säger Donovan.

Om flytten blir verklighet kommer Nordic Kiwi Brewers att bli ett av flera företag som satsar på Jungfrusund. Då är också tanken att satsa på en egen bryggeripub.

– Det vore helt fantastiskt om vi kan ha det som ett komplement till den restaurang som redan finns där. Då kan vi ha gäster i bryggeriet och erbjuda bryggerivisningar. Det vore ett bra sätt för oss att skapa en basinkomst, säger Donovan.

Om flytten blir av lär man vara på plats under nästa sommar.

– Det är mycket båtliv där och kommer att vara mycket folk på sommaren. Dessutom blir det en trevlig miljö att jobba i, säger Donovan.