Klart: Ullared får sin egen ölfestival

Ölfestivalen i Falkenberg växer för varje år. Dessutom är det nu spikat att det blir nya festivaler i så väl Ullared som Karlshamn.

Fredrik Almryd driver ett antal festivaler i Sverige tillsammans med en kollega och på de flesta håll tar festivalerna steg framåt för varje år. Nu är det klart att även Ullared får sin festival.

Störst är öl- och whiskyfestivalen i Falkenberg där man nu fått plocka in fler utställare än planerat tack vare av det stora intresset.

– Vi hade tänkt att stanna på 40 utställare, varva cirka 20 bryggerier. Men nu har det kommit till fem till, berättar Almryd.

Festivalen genomförs 15-16 september och Almryd räknar med cirka 2400 besökare på två dagar.

Under hösten planeras det också för festivaler i Eksjö och Oskarshamn. Där är det dock inte helt lätt att hitta rätt datum. I fjol var det en del synpunkter på att festivalerna krockade med älgjakten.

– Vi får jobba vidare med det, säger Almryd.

I Karlshamn blir det dessutom en ny festival i höst. 21 oktober blir det en ölfestival med samma upplägg som tidigare varit i Eksjö och Oskarshamn.

– Där är vi nöjda om vi får 500 besökare på festivaldagen, men vi kommer att ha plats för cirka 1000 besökare, säger Almryd.

Det står nu också klart att det blir en ölfestival i Ullared nästa vår. Beernews har tidigare berättat om planerna och nu är det alltså klart att festivalen blir av.

– Vi ska bara bestämma datum. Vi vill hitta ett bra datum när vi inte krockar med andra evenemang, säger Almryd.
Festivalen kommer att genomföras i nära anslutning till jättevaruhuset Gekås och det lär finnas gott om människor i rörelse i närheten. Frågan är sedan hur många som vill ta en öl eller två istället för att shoppa.