Populära festivalen ser ut att ställas in

Det är mycket som är osäkert nu för festivalarrangören Fredrik Almryd.

Än så länge är det inte helt klart, men det kan bli en dryckesfestival i Oskarshamn till hösten. Men det ser värre ut för Falkenberg.

Det berättar Fredrik Almryd som organiserar dryckesfestivalerna. Men allt är oklart än och beror på hur det ser ut med restriktionerna framöver.

– Falkenberg är i slutet av september och Oskarshamn i början av oktober, men det är frågan om vi kan genomföra dem. Vi får vänta lite och se vad som gäller framöver.

– Spontant känns det tajt med vår stora mässa i Falkenberg. Där brukar vi ha 2 000 besökare och drygt 40 utställare och att köra med ett begränsat antal besökare skulle bli en förlustaffär. Däremot kanske det kan fungera i Oskarshamn, som är en mindre och intimare mässa med två pass på 350 personer och 15-20 utställare.

Falkenbergs Dryckesfestival har inte anordnats sen 2019. Här ses glada besökare från en tidigare festival. Foto: Ronny Karlsson

Att köra någon lösning liknande den som GSBF körde tror han inte på.

– Det blir mer som en master class-provning. Man ska sitta ner och kan inte prata med bryggarna. Grejen är ju att man ska kunna prata med de som tillverkat eller importerat drycken, det tycker vi är det viktigaste.

Det är nu ett och ett halvt år sen Fredrik Almryd arrangerade någon mässa. Då var det Varberg och Jönköping i början av 2020. Dessa skulle ha arrangerats även i början av 2021 men blev förstås inställda. Nu funderar Fredrik på om de skulle gå av stapeln i höst i stället.

– Vi får se lite vad som gäller där. Det handlar ju om att hyra lokaler som kostar pengar och boka utställare som har sina förväntningar. Men om pandemin går åt rätt håll så …