Mysiga Russian River klart värt bilresan

Bildspel

Bild 1 av 3

Russian River hade en smart provsmakningsbricka med kapsyler som talade om vilken öl som var vilken.

Kö till ett ölställe en vanlig måndag klockan 11.00? Ja, hos Russian River i Santa Rosa är det verklighet.

Santa Rosa fick bli vårt mest nordliga stopp på den här resan. Du åker en dryg timma norrut från San Fransisco och bara resan är värd turen. Landskapet förändras en hel del och påminner lite om den skotska landsbygden med kullar och dalar som avlöser varandra. Fast lite större kullar och djupare dalar här, det är ju ändå i USA vi är i.

Santa Rosa känns som en liten stad, men har faktiskt 150 000 invånare. Den mysiga stadskärnan är lite som hämtat ur en 50-talsfilm och mitt i den miljön ligger bryggeriet Russian River.

Vi anländer fem minuter före öppning en måndag och det är kö vid ingången. Ingen jättekö, men kanske tio personer som väntar på att få sin första öl.

Väl inne i byggnaden berättar min bargranne att helgerna är hela kaotiska. Då är det fullt överallt i baren, och en lång kö utanför där nya personer släpps in i takt med att andra går hem.

Och då ska vi inte tala om kön när bryggeriet en gång om året släpper sin mytomspunna öl Pliny The Younger.

– Då är det kö i dagar före, säger bordsgrannen och skakar på huvudet.

Hur var då ölen hos Russian River. Jo fatlistan imponerar med Pliny The Elder, Supplication och Consecration som riktiga toppar.

Sedan blir jag inte riktigt klok på dubbel-Ipan Pliny The Elder. Har provat den ett antal gånger nu och i bland är den fantastisk, och i bland bara helt okej. Den här gången tyvärr det senare.

Hur som helst var detta verkligen värt en dryg timma i bil. Stämningen, ölen och riktigt god mat gjorde detta till en mycket trevlig upplevelse.