Klart med datum för kultölets premiär

Pliny The Younger är ölet som varje år lockas massor av besökare till Russian River och Sonoma County. Foto: Russian River.

Senast var det nästan 25 000 personer som testade ölet hos bryggeriet.  Snart är det dags igen för Russian River att släppa sin Pliny The Younger.

För 16:e året i rad släpps Pliny The Younger i februari nästa år. När många andra ölpremiärer tappat i intresse, fortsätter det att vara galet i Sonoma County norr om San Fransisco.

De senaste åren har det varit ett enormt intresse och i februari år var det 24 700 personer som under två veckor var på ett av Russian Rivers två bryggerier och drack det kultförklarade ölet.

Trippel-IPA:n på drygt tio procent fortsätter att fascinera ölälskare och så lär det vara även när ölet släpps i februari i år. 7-20 februari finns ölet tillgängligt och då lär det var köer från tidig morgon tills ölet är slut. Det är nämligen så att vid öppning varje dag finns ölet att köpa, men när den dagliga ransonen är slut är det bara att vänta till nästa dag.

De många turisterna är ett välkommet inslag i Sonoma County, som annars tappat en hel del på sin besöksindustri efter de senaste årens svåra bränder i området.