Innis & Gunn satsar stort vid universitet

Innis & Gunns nya bryggeri ska ligga vid ett universitetsområde. Foto: Innis & Gunn.

Två av tre miljoner pund från crowdfunding är säkrad. Nu är det också bestämt att Innis & Gunn satsar vid ett universitet och bland annat ska vara inblandat i utbildningar och utveckling av bryggeriteknik.

Beernews har tidigare berättat om skotska Innis & Gunn och deras planer på ett helt nytt bryggeri. Nu har man också avslöjat var bryggeriet ska byggas. Det blir i anslutning till Heriot-Watts University och deras utvecklingspark i utkanten av Edinburgh.

30 nya jobba ska bryggeriet generera och tanken är att de vanligaste ölen, men även fatlagringarna, ska göras i den nya anläggningen. Ett crowdfundingprojekt startades tidigare i höstas och nu har man dragit in två miljoner pund. I slutet av januari avslutas kampanjen och slutmålet är tre miljoner pund.

Närheten till universitetsområdet öppnar upp för intressanta samarbeten, och redan är flera projekt planerade.

Innis & Gunn ska bland annat titta på hur man producerar öl med mindre koldioxidutsläpp, med mindre vattenåtgång och även andra nya tekniker för att brygga öl hoppas man utveckla.

– Det här är ett stort steg i vår ambition att leva upp till vår affärsplan. Att jobba med universitetet ger oss oändligt med möjligheter samtidigt som vi bygger ett helt nytt modernt bryggeri, säger grundaren Dougal Sharp i ett pressmeddelande.

Edinburgh har en lång historia med bryggerier och som mest har det funnits 40 olika bryggerier i stan. Under en period har antalet varit betydligt färre, men nu hoppas de inblandade i det här projektet att bryggerierna ska bli fler igen.