Klart för bygget av Innis & Gunns bryggeri

Innis & Gunn har fått bygglov för sin nya anläggning i Edinburgh, men är finns inget datum klart för byggstart. Foto: Innis & Gunn

Skotska Innis & Gunn har fått klartecken för sitt nya bryggeri i Edinburgh. En investering som kommer att kosta motsvarande 235 miljoner kronor.

Innis & Gunn ska bygga ett nytt stort bryggeri på två hektar i Heriot-Watt Research Park i Edinburgh. Det är det första större bryggeri som byggts i staden på 150 år.

– Jag har velat bygga det här bryggeriet i Edinburgh i nästan två årtionden och när företagets verksamhet har växt och gått från klarhet till klarhet har betydelsen av det bara ökat. Att få bygglov för en sån inspirerande anläggning är ett viktigt steg framåt, säger Dougal Gunn Sharpe, grundare av Innis & Gunn, enligt Beer Today.

– Bryggeriplanerna har pausats när vi alla har behövt hantera effekterna av pandemin, men vi har förbundit oss att bygga det här bryggeriet när tiden känns rätt. Även om vi inte kan ge ett exakt datum för när vi börjar bygga så har det längre tidsperspektivet en del positiva effekter, som fler alternativ på marknaden för miljövänlig utrustning.

Bygget kommer efter en crowd funding som bryggeriet genomfört där man drog in nästan 40 miljoner från mer än 2000 investerare.

På det nya bryggeriet sk Innis & Gunn ska samarbeta med Herriot-Watt-universitetet i staden och planerar att ta emot elever från School of Brewing and Distilling.

– När anläggningen är igång kommer den att ge stora fördelar för studenterna på våra kurser i bryggning och destillering samtidigt som den ger många möjligheter för oss att arbeta tillsammans för att dra fördel av våra experter på koldioxid och hållbarhet som vi har på universitet, säger Lynda Johnstone Heriot-Watt.

– Det här är en spännande tid för alla inblandade och det är en stor ära att det första nya stora bryggeriet i Edinburgh på 150 år hamnar i Heriot-Watt Research Park.

Läs mer här.