Stone stänger i Napa efter bråk om hyran

Greg Koch, en av grundarna av Stone Brewing.

Stone Brewing har stängt sin bryggeripub i Napa Valley efter en konflikt med hyresvärden.

Stone, som är ett av USA största hantverksbryggerier, har hamnat i en hyreskonflikt med hyresvärden för den bryggeripub Stone har i Napa Valley. Som ett resultat blir 40 anställda av med jobbet.

– Vi är otroligt besvikna över att lämna Napa. Vi har gett så mycket av vår passion i renoveringen av den vackra byggnaden, säger företaget i ett uttalande.

Stone skyller på hyresvärden och att de tvingat fram stängningen. Hyresvärden håller inte med i den beskrivningen.

– De valde själva att stänga genom att inte betala hyran, säger hyresvärden West Pueblo Partners, enligt Napa Valley Register.
Stone och West Pueblo Partners har varit inblandade i tvisten under större delen av 2021. Pandemin gjorde att Stones försäljning minskade kraftigt och Stone hävdar att West Pueblo Partners vägrade ge uppskov med hyran.

– Stone betalade en del av hyran för den tid då man tvingades stänga ner i Napa Valley och hela hyran när restriktionerna lättades, men West Pueblo Partners vägrade att ta emot betalningarna och sa upp hyreskontraktet, säger Stone.

Men det är inte samma bild som hyresvärden har av det som skett.

– Stone Brewing, är ett av landets tio största bryggerier, valde att sluta betala hyran trots att de hade pengarna. De har inte betalat hyra på ett år och under den tiden har Stone expanderat sin verksamhet, säger en av ägarna till West Pueblo Partners.

Enligt artikeln var Stone skyldiga hyresvärden över 200000 dollar i mars och tidigare i år påbörjades en vräkningsprocess. I oktober beslutade en domstol att ge hyresvärden rätt.

Och i torsdags stängde alltså Stone bryggeripuben, som öppnades 2018. Kampen i rätten fortsätter dock.

– Vi kommer att överklaga domen, den är felaktig, säger Stone Brewing i ett uttalande.

Läs mer här.