2022 ska kultölet i USA lanseras som förr igen

Pliny the Younger släpps vid Russian Rivers två bryggpubar i Sonoma County i februari. Foto: Ronny Karlsson

Det ser ut som att det kommer att bli köer igen utanför Russian River i februari. Pliny the Younger ska släppas då och den här gången blir det inte online.

2020 var 20 000 personer på plats i Sonoma County i Kalifornien för att dricka Pliny the Younger, men senare samma år meddelade Russian River att 2021 skulle det inte bli något evenemang.

Nu, ett år senare, är det ett gladare besked som kommer från bryggeriet.

– Om inga oförutsedda restriktioner på grund av covid-19 eller andra nu okända begränsande faktorer hindrar det så blir lanseringen av årets Pliny the Younger av på båda våra bryggpubar i Santa Rosa och Windsor 2022, skriver Russian River på sin hemsida.

– Hela Russian River-teamet har saknat att träffa både återkommande och nya besökare från hela världen under året som gått efter att vi ställde in på grund av covid. Vi är så glada över att kunna återgå till hur det var innan covid och släppa Pliny the Younger den första fredagen i februari, vare sig det regnar eller solen skiner.

I år släpptes Pliny the Younger till försäljning på nätet, eftersom det inte blev någon fysisk lansering, men det ska inte upprepas.

– Det blir ingen försäljning online den här gången. Att vi gjorde det 2021 berodde helt och hållet på pandemin.

Man säger också att nuvarande restriktioner kräver att besökare bär mask i publika utrymmen, men att Russian River inte kommer att kräva vaccinationspass eller ett negativt covidtest.

Om du är intresserad gäller det att vara snabb, hotellen i närheten brukar bli fullbokade när Pliny släpps och räkna med långa köer till ölen.