Corona stoppar stora festen för kultölet

Det blir ingen fest för Pliny The Younger i början av nästa år. Foto: Montage.

Över 20 000 personer var på plats för årets evenemang. Men nästa år blir det ingen samling i Sonoma County för att dricka Pliny The Younger tillsammans.

I 16 år har Russian River ordnat med ett evenemang i samband med att deras kultförklarade öl Pliny The Younger släpps. Folk från hela världen åker till norra Kalifornnen för att prova ölet och besöka bryggeriet. I fjol blev det dessutom möjligt att besöka två bryggerier, då Russian River expanderade.

Men i år blir det inget evenemang.

– Ingen av våra barer har kunnat vara öppen för gäster inomhus sedan vi stängde i mars på grund av det hänsynslösa och väldigt smittsamma viruset, säger Nathalie Cilurzo i ett pressmeddelande.

Men de många ölälskare som vill prova ölet har fortfarande chansen.

Ett mixpack med tolv öl ska tas fram och säljas online. Där ska det finnas med fyra stycken Pliny The Younger i varje låda. Totalt ska det tas fram 5000 sådana lådor och de börjar att säljas i slutet av januari.

– Vi kan inte låta det gå ett helt år utan att brygga åtminstone en del Pliny The Younger, säger Cilurzo som också har som mål att ha tillbaka den stora festen vid bryggerierna igen 2022.