Bronsman hoppas på ett avtal före Brexit

Peter Bronsman hoppas fortfarande på ett avtal när Storbritannien lämnar EU. Foto: Ronny Karlsson.

Han har koll på läget oavsett vad som händer. Men Peter Bronsman hoppas fortfarande på ett avtal när Storbritannien ska lämna Brexit.

 

Bronsman är grundare och VD för Kopparbergs som har Storbritannien som en väldigt stor marknad. Deras cider har gjort succé där och givetvis har man följt diskussionerna om Brexit.

– Jag fick reda på resultatet i omröstningen samma dag som jag såg Bruce Springsteen på Ullevi. Vi har jobbat ganska mycket med frågan sedan dess, säger Bronsman.

Bland annat har man styrt om så att mer av cidern numera produceras på de brittiska öarna.

– Cirka 30 procent av produktionen sker hos en partner där, resten exporteras dit. Men det kan bli aktuellt att producera ännu mer på plats, säger Bronsman.

Han inväntar fortfarande resultatet av de förhandlingar som pågår mellan Storbritannien och EU inför utträdet 31 december.

Precis som många andra hoppas han på ett avtal.

– Det vore det bästa för oss, det är det bästa som kan hända. Just nu vet vi ingenting men vi står väl rustade oavsett vad som händer, menar Bronsman.

Han ser en förändrad konsumtion på de brittiska öarna, där pubarna i perioder har hållit stängt eller haft begränsade öppettider. Den omställningen tycker han att företaget klarat av bra.

– Det konsumeras på ett annat sätt nu, i dag går alla till en bottle store för att köpa cider och öl.