Mycket på gång hos Zum Franziskaner

Stene Isacsson kommer att ha fullt upp de närmaste månaderna. Foto: Ronny Karlsson.

Ombyggnad, bockölsfestival och 130-årsfirande. Det händer en hel del hos Zum Franziskaner i Stockholm den senaste tiden.

Efter att Stene Isacsson blev en av delägarna till Zum Franziskaner vid Skeppsbron i Stockholm för ett par år sedan har det hänt en hel del både vad gäller inredning och ölevenemang.

Men det är inte alls slut på idéerna hos de nya ägarna. Närmast väntar en bockölsfestival med start på onsdag i nästa vecka. Evemenaget har fått namnet Bockbieranstich och rullar på så länge som ölen räcker.

– Det blir inte jättestort men ska bli roligt. Vi kommer att ha 16 sorters öl och det är öl som inte finns någon annanstans, säger Isacsson.

Bockölet har sittursprung i trakterna kring Einbeck i Tyskland, och det är tyska öl som gäller under festen.

– Jag har ingen aning om hur länge ölen räcker. Vi kör det mesta på flaska och det kan vara slut på en vecka, men också finnas öl kvar in i januari, säger Isacsson.

Under mellandagarna är det sedan dags för 130-års fest för Zum Franziskaner, som legat i samma lokaler så länge. Då blir det bland annat livemusik med Bonafide på kvällarna.

– Det blir inget utpräglat ölevenemang, men vi bjuder på buffé och kör lite bra priser i baren utöver musiken, säger Isacsson.

Efter nyår är det sedan dags att stänga Zum Franziskaners bakficka. Då ska det byggas om i lokalen och bland annat skapas en riktig bar. Runt 20 januari hoppas man att det ska vara klart.

– Vi tar den sista etappen i sommar och hoppas att kunna öppna ganska snabbt. Det blir ganska trångt på helgerna när vi inte har Bakfickan.