Klart: Succéölet får heta Hockeypulver

Jonas Gustavsson har rätt att kalla sitt öl för Hockeypulver. Foto: Montage.

Ölet bytte namn när det blandades in advokater. Men nu är det bestämt att Morgondagens har rätt att kalla sitt öl för Hockeypulver.

Det var i mars i år som Beernews berättade om bråket kring namnet Hockeypulver. Morgondagens öl med det namnet hade då släppts och gjort succé på Systembolaget. Samtidigt reagerade företaget som tillverkar godiset hockeypulver på den registrering av varumärket som gjorts av bryggeriet.

I det läget valde Morgondagens att inte ta strid.

– Vi är ett litet familjeföretag som behöver hålla i stålarna och inte vill bråka med några advokater. Vi kände att vi inte vågade fortsätta med namnet, säger Jonas Gustavsson på Morgondagens.

I stället bytte ölet namn till Hockeyfrilla och även då har det sålt bra.

Nyligen visade det sig dock att Patent- och Registreringsverket (PRV) avslagit godisföretagets överklagan och ger Morgondagens rätt att använda namnet Hockeypulver på sitt öl. Ett beslut som nu får Gustavsson att tveka om hur han ska göra.

– Vi har ju precis släppt ett nytt öl i serien som heter Hockeyfrilla 50/50. Vi får se hur vi ska göra.

Han konstaterar att bråket kring namnet kostat en del för Morgondagens, med etiketter som aldrig användes och tryck av nya etiketter, samt ändrade planer för ölets utveckling.

Om namnet Hockeyfrilla används även i fortsättningen sitter Gustavsson trots allt på rättigheterna för Hockeypulver när det gäller öl. Det kan då bli aktuellt att sälja rättigheterna till godisföretaget.

– De har hört av sig och pratat om det. Men vi har inget bestämt, vi får se hur vi ska göra