Namnbråk sätter stopp för Jonas succéöl

Morgondagens öl Hockeypulver gör succé på Systembolaget. Men nu stoppas ölets namn efter att en advokat kopplats in.

Jonas Gustavssons Morgondagens har snabbt blivit ett populärt bryggeri i Sverige. Flera av hans öl har hyllats och Gustavsson har varit med på både Brewskival och All In Beer Fest. Det senaste ölet på Systembolaget är Hockeypulver och det har gjort succé. Det sålde slut online på bara några sekunder och även i butikerna i Kungshamn och Grebbestad tog det snabbt slut.

– Det var otroligt, det var många som skrev och undrade om något hade blivit fel, säger Gustavsson.

Det kommer ett par påfyllningar till Systembolaget, men sedan stoppas ölet. Succéölet försvinner därmed snabbare från hyllorna än vad många önskar sig.

Företaget som säljer hockeysnus har nämligen anlitat en advokat som nu vill stoppa det varumärkesskydd som Gustavsson har ansökt om för namnet.

– Om de bråkar kan jag inte göra så mycket. Då får jag göra andra öl eller brygga det här och ge det ett annat namn, säger Gustavsson.

En advokatfirma har kontaktat honom angående företagets ståndpunkt och Gustavsson ska ha en fortsatt dialog där. Men troligen tar han inte strid utan låter ölet Hockeypulver gå i graven.

– Jag ska prata med dom, jag trodde inte de skulle ta det så här allvarligt. Jag har tryckt upp en hel del etiketter men dom får jag väl skicka till dom i så fall, säger Gustavsson, som gärna tar hjälp av någon kunnig i branschen.

En påfyllning har gjorts på Systembolaget och det finns en batch till som är på väg. Men sedan kan alltså det populära ölet försvinna för gott.