Poppels prisas – utsedda till ”Årets Företagare”

Poppels har haft en hel del framgångar de senaste åren. Nu kommer en till. Bryggeriet har nämligen utsetts till Årets Företagare i Partille kommun.

Poppels flyttade för några år sedan från Mölnlycke till Partille och där uppskattas deras utveckling.

– Äran att ta emot utmärkelsen Årets företagare 2019 delas lika mellan våra femton medarbetare och våra delägare med bryggmästare Daniel Granath i spetsen. Tillsammans gör vi Poppels resa möjlig, säger vd Mats Wahlström i ett pressmeddelande.

Under sin resa har Poppels lyckats allt bättre med försäljningen på Systembolaget. Dessutom har exporten tagit fart och där säljer man nu öl i cirka 25 länder. Det senaste steget är att också satsa på restaurangen Klunk i anslutning till bryggeriet. Där väntar invigning inom kort.

– Klunks pub och restaurang ligger vägg i vägg med bryggeriet i Jonsereds fabriker. Tanken är att göra Poppels bryggeri till ett attraktivt besöksmål och samtidigt att göra vår verksamhet mer publik, säger Mats Wahlström.

Juryn har bland annat imponerats av den snabba tillväxtstakten och att man vill locka mer människor till Partille.

– Vi är mycket stolta över att föra vidare en gammal hantverkstradition. Visionen är att bryggeriet i Jonsered ska bli en av Sveriges mest inbjudande beerstinations. Ett bryggeri med en insida lika fantastisk som utsidan. Med bar, restaurang och på sikt kanske även en liten butik, säger Wahlstörm.

Här är motiveringen:

”Årets företagare 2019 är ett snabbt växande företag som både ökar i omsättning, bryggerikapacitet och antal anställda. Ständigt utvecklar de sitt sortiment och sin kunskap. Modern teknik och passion för förstklassigt öl genomsyrar företaget och att de alltid försöker överträffa sig själva. Det visar sig bland annat genom att finnas på Systembolag över hela Sverige och att exportera till en växande rad länder. Genom sitt goda öl och affärsmannaskap sätter de inte bara Jonsered på kartan utan hela Partille, genom att bygga en ”Beerstination” för besökare och ölälskare.”