Intima renar satte stopp för ölburkar

Den här burken blev för mycket för myndigheterna i North Carolina. Foto: Sycamore Brewing.

Renar som har sex. Kan det skapa julstämning? Nej, säger myndigheterna i North Carolina som nu stoppar ölet Sycamore Christmas Cookie.

Det var i slutet av november som Christmas Cookie släpptes på bryggeriet i Charlotte, North Carolina. Till en början var det inga större reaktioner, men efter att en privatperson reagerat och gjort en anmälan kom North Carolina Alcoholic Beverage Control Commission till bryggeriet för en inspektion.

Det visade sig att bryggeriet tagit ut svängarna en del på etiketten, där det fanns en hel del bilder på renar som hade sex i olika positioner. Burkarna stoppades direkt och fick märkas om med förra årets något mindre vågade etikett.

Ryktet om burkarna spred sig snabbt och det blev jakt efter de burkar som hade hittat ut på marknaden. Bland annat var det en butik som köpt in burkar, men som hade dom på lagret och bara sålde till de kunder som efterfrågade ölet.

Även med den nya etiketten blev det succé efter uppmärksamheten. De 1900 burkar som märkts om sålde slut snabbt och nu väntar många på nästa års version av ölet. Eller kanske mer på nästa års version av etiketter.