Mikkeller inför covidtest på Warpigs

Från och med i dag erbjuds Mikkellers kunder på Warpigs covidtest och fri öl vid entrén för de som inte redan har ett negativt test registrerat i sitt coronapass. Mikkel Borg Bjergsö visar hur det går till. Foto: Mikkeller

Från och med i dag erbjuds Mikkellers kunder på Warpigs covidtest och fri öl vid entrén för de som inte redan har ett negativt test registrerat i sitt coronapass.

Mikkeller ger nu alltså kunder utan coronapass möjlighet att testa sig på Warpigs och personalen har fått träning för att kunna övervaka självtestningen.

Testet är förstås ett snabbtest och Mikkeller har gjort i ordning ett isolerat utrymme där testerna kan genomföras utan att bryta mot några regler eller restriktioner. Priset för testet är 20 euro, ungefär 200 svenska kronor.

Testet är ett enkelt nästest. Foto: Mikkeller

Mikkeller hoppas förstås på att testerna ska göra att fler kunder kommer till Warpigs.

– Warpigs påverkas väldigt mycket eftersom att en riktigt stor del av kundbasen före corona var utländska turister. Och så länge det fortfarande inte finns några turister i Köpenhamn måste man testas för att äta och dricka på restauranger och dessutom följa ett stort antal andra begränsningar – det är fortfarande en stor utmaning för oss att driva en vettig verksamhet, säger verksamhetschefen Jacob Gram Alsing och fortsätter:

– Dessutom är det en tjänst som vi verkligen vill erbjuda våra gäster – både för att göra livet lättare för dem, men också för att ge dem möjlighet att fatta ett spontant beslut att gå till en restaurang.

Testet är ett enkelt nästest och efter 15 minuter får kunden besked och coronapasset uppdateras efter ytterligare tio minuter.

Och, bäst av allt, kunder med ett bokat bord får en gratis öl medan de väntar utanför …

Läs mer på Mikkellers hemsida.