Mikkeller hoppas på att genomföra MBCC

Mikkeller hoppas fortfarande på att genomföra sin stora ölfest maj. Foto: Ronny Karlsson.

En hel del ölevenemang har ställts in och i Danmark håller alla barer stängt. Men Mikkeller hoppas fortfarande på att kunna genomföra sin stora ölfestival i maj.

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen rankas av många som en av världens bästa ölfestivaler. Tvådagarsfesten i centrala Köpenhamn får ofta högsta betyg även av amerikaner som är vana vid större festivaler med hajpade bryggerier på plats.

Givetvis är det många som undrar hur det blir med årets MBCC och det korta svaret är väl att vi faktiskt inte vet ännu. Men Mikkeller meddelar i sociala media att man inte tänker ställa in evenemanget ännu i alla fall.

– Vi har inga planer på att ställa in MBCC´20 i dagsläget men vi lyssnar förstås på de officiella råden från myndigheterna. Vi tror att situationen kommer att se annorlunda ut om ett par månader och att festivalen ska genomföras. Det är vad vi siktar på, skriver man.

Ölfestivalens stora popularitet har också gjort att många besökare reser långt för att kunna delta. Även när det gäller flyg och andra resesätt finns i dag oklarheter om vad som faktiskt ska vara tillåtet framöver.

– Vi vet att det är en frustrerande situation, speciellt för de som ska planera en resa till Köpenhamn. Ha tålamod, håll tummarna och tro på att initiativen från de danska myndigheterna har löst situationen snart.

Om festivalen inte kan genomföras i maj är reservplanen att flytta fram det hela till ett datum senare i år.