Mikkeller gör ny satsning i Malmö

Mikkel Borg Bjergsös företag har fyra Ramen to Biiru-restauranger i Köpenhamn. Nu öppnar en i Malmö också. Foto: Mikkeller.

Pop up-baren har blivit en succé. Nu gör Mikkeller även en permanent satsning i Malmö.

 

Det är vid Möllevångstorget som man ska öppna sin första Ramen to Biiru-restaurang utanför Köpenhamn. Fyra sådana restauranger finns redan i den danska huvudstaden.

– Vi hoppas kunna ge lite nytt liv till torget, säger Mikkellers operativa chef Jacob Gram Alsing till Sydsvenskan.

Mikkeller har under sommaren haft en pop up-bar i Folkets Park och där fortsätter man under hösten med att fokusera på korv och öl i tysk stil.

Mikkeller tar över lokaler där tidigare Källan fanns. Området vid Möllevångstorget har varit omdiskuterat och ett antal restauranger bojkottades i området.

De fyra restaurangerna i Köpenhamn har blivit populära och nu hoppas alltså Mikkeller att det danska konceptet ska fungera även på andra sidan sundet. Tanken är att nysatsningen ska få sin egen prägel.

– Vi är väldigt måna om att inte kopiera för mycket, utan att ha respekt för området och lära sig av varje geografiskt läge. I Malmö kommer man också att ta fram egna special-ramen. Ölmässigt kommer vi dels att ha sånt som passar till ramen, men även en hel del mer sällsynta flaskor, säger Gram Alsing.