Michel bjuder på flera öl- och matfavoriter

Sommar 2021

Michael Ahlin Wigardt svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Görs Sveriges bästa öl i Skåne? Ja, det tycker i alla fall Michel Ahlin Wigardt som svarar på våra sommarfrågor.

 

Michel jobbar på Stockholm Brewing och här kan du läsa alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Remmarlöv Gårdsbryggeri. Alla öl som jag har druckit från dem under året har varit väldigt balanserade och rena. Det gillar jag! Sedan är Helsinge Ångbrygggeri alltid en favorit. Det finns väldigt många bra bryggerier i Sverige nu och det är underbart att se hur långt vi har kommit.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– JA! Jag tror vi kommer ha ett oerhört sug efter att komma ut och umgås och dricka öl efter den här sörjan är över.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Det ska bli kul att ta examen från VLB! Sen blire semester och efter det tillbaka till jobbet och implementera det jag har lärt mig.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Boon Oude Kriek, alltid stabil, komplex, god och drickbar. Någon smarrig pilsner, typ Rothaus, Helsinge Pilsner eller vår egna Italopils om man får vara så fräck. Harveys Best. Helt klart den godaste bittern som finns.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Det finns mycket kul! Lambic och get-ost (typ valencay eller nåt sånt), Bitter och kanelbulle på picnic, gubbröra och pilsner, fisktartar och saison, kryddig friterad kyckling och APA. Nu blev jag hungrig. Det närmar sig matdags så småningom hoppas jag.