Mia ser till att MBCC blir en fest för alla

Bildspel

Bild 2 av 4

Det var en hel del jobb kvar under torsdagseftermiddagen innan Mikkellers ölfest var redo att starta

I morgon inleds MBCC i Köpenhamn. Festivalansvariga Mia Obbekjear konstaterar att fler svenskar än danskar har köpt biljetter.

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen är en av världens bästa ölfestivaler. Men det är en hel del jobb innan det är dags att börja servera öl.
– Vi gör festivalen olika varje år. Det ska hända något nytt varje gång, säger Mia Obbekjear.
Hon är ansvarig för festivalen och håller bland annat i alla kontakter med de olika bryggarna. Dagen före festivalen är det förstås fullt upp.
– Vi ska montera upp allt men det ska gå bra. Det är lättare nu när det är andra året som vi är i Öksnehallen, säger hon.
Under festivalen finns runt 20 volontärer som jobbar med olika uppgifter. De är en viktig del för att få festivalen att rulla på så bra som möjligt.

– Många av dom har varit med sedan första gången, vi är så glada att de kommer tillbaka till oss.

Cirka 3000 personer kommer att besöka festivalen vid varje pass. Även om festivalen är dansk så är det faktiskt fler svenskar än danskar som köper biljetter.
– Så är det och det är även många norrmän som köper biljetter, säger Mia Obbekjaer.
Hon var med för första gången 2013 och har varit ansvarig för festivalen i två år nu. Hon konstaterar att det är många bryggerier som vill vara med på festivalen, men det finns inte plats för alla.
– Vi har en panel som provar öl från olika bryggerier och några av de vi gillar bäst får vara med. Men det är Mikkel som bjuder in, sedan har jag kontakterna.
I två dagar blir det full fart för Mia Obbekjaer och hon vet att det alltid dyker upp saker som behöver fixas. Men det ska nog finnas tid för att dricka någon öl också.
– Ja det vore väl tråkigt att gå här och inte dricka någon öl, säger hon.