100 år gammal öl stals och kom tillbaka

Steve Navarro köpte ett sexpack med 100 år gammal öl, men flaskorna stals från hans bil. Men efter några månader kom flaskorna tillbaka.

Navarro driver Pacific Brewing i just Tacoma, Washington, och han betalade 1000 dollar för de sex flaskorna som var från dåvarande Pacific Brewing som länge var nedlagt innan det väcktes till liv igen. De hade stått under en trappa på ett hotell i Oregon. Att hitta bevarad öl som är så gammal är mycket ovanligt och Navarro tyckte att priset var okej.

Men det som inte var okej var att flaskorna stals från hans bil när han senare skulle flytta dom. I flera månader därefter höll Navarro koll på auktioner, olika sajter och marknader, men inget skedde.

Men så för några dagar sedan fick han ett sms från ett okänt nummer. Meddelandet berättade om flaskorna men det var först när han fick se en bild som han förstod att det var på riktigt.

En samlare hade köpt fem av de sex flaskorna för 300 dollar på en byteshandelsträff då hon misstänkte att de kunde ha ett samlarvärde. Men när hon läste på om flaskorna tog hon kontakt med Navarro för att lämna tillbaka flaskorna.

Väl på bryggeriet fick Navarro sina flaskor och till slut kunde han övertyga samlaren om att det var bäst om han fick betala de 300 dollar som flaskorna kostat. Dessutom fick kvinnan en hel del öl som hittelön.

– Hon hade kunnat behålla flaskorna och begärt massor med pengar för dom. Men i stället gav hon mig tron tillbaka på det här samhället, sade Navarro till The News Tribune.

Vad som hände med den sjätte flaskan är oklart, men kanske var det en törstig tjuv som stal flaskorna och sedan konstaterade att 100 år gammal öl inte var så gott.

Läs hela artikeln här.