Mia längtar efter en kväll med mormor

SOMMAR 2018

Mia Gabrielsson är barchef på Omnipollos Gothenburg och nästa person att svara på våra sommarfrågor. Hon rekommenderar bland annat en ölfestival på sin egen hemmaplan.

Mia Gabrielsson har lärt sig mycket om öl under de år hon jobbat på Brewers Beer Bar och nu på Omnipollo. Hon har en hel del spännande svar på våra frågor.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Jag har ju så många men jag får nog välja när jag började jobba hos Victor och Pelle på Brewers Beer Bar där mitt ölintresse började ta fart på riktigt. Innan dess så var det det bara stout och dubbel/trippel-ipor som gällde. Men Pelle lärde mej till slut att uppskatta surölen. Tack Pelle!

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– I världen? Den är ju skitstor…

Jag vill ju så klart säga nåt som jag alltid har nära till hands och som jag har turen att få avnjuta dagligen (som Omnipollo) men med att få jobba här så får jag också privilegiet att servera öl från bla Other Half, Monkish, Trillium och Tired Hands som alltid levererar. Varför måste jag välja tänker jag. Jag jobbar för ett av mina favoritbryggerier och har också fått va med när dessa galna härliga människor möts och brygger jävligt bra öl.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Hur många blåbär finns det i skogen?

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

– Hm.. nä jag kan inte välja en. I så fall skulle jag säga Morgondagens alla fina suröl, utan att tveka. Den gubben vet hur man gör och han har ju havet framför sej när han brygger så jag gissar att han lägger lite sommar i alla sina öl ☀

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?

– Jag skulle ge allt för att få en kväll på en brygga med min mormor igen. Dricka Tropic Folk och prata om livet. Hon skulle skälla lite på mej för att jag kanske inte gått den väg hon hade önskat och för alla tatueringar men jag hade lärt henne att gilla suröl eller kanske till och med en humlig ipa. Hon hade ialla fall peppat mej och stöttat mej oavsett. Det hade vart fint.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Jag är ju ganska ny i gejmet och på dom här få åren så har jag bara hunnit med två, mest för att jag har jobbat hela tiden. Men jag vill absolut slå ett slag för All in Beer Fest här på hemmaplan. En liten genuin och full av kärlek.