Allmänt

Canarchy köper upp bryggeri i Kalifornien

Amerikanska Canarchy fortsätter att växa. Senaste tillskottet är Los Angeles-bryggeriet Three Weavers.

Företaget Canarchy fortsätter att växa genom att köpa upp bryggerier. Oskar Blues, Cigar City, Deep Ellum, Perrin Brewing och Utah Brewers Cooperative (Wasatch and Squatters) tillhör Canarchy och nu är det dags att addera ett bryggeri till. Los-Angeles-baserade Three Weavers har nämligen nu också knutits till företaget.

Lynne Weaver, en av grundarna till bryggeriet, ser uppköpet som nödvändigt för att utvecklingen av bryggeriet ska kunna fortsätta.

– Vi växer med 90 procent per år och vill inte sakta ned. Att upprätthålla en sådan tillväxt kräver kapital, säger hon iett pressmeddelande.

Three Waivers bryggde i fjol cirka 630 000 liter och i år pekar produktionen mot 1,4 miljoner liter. I nuvarande lokaler kan verksamheten skalas upp till en produktion på cirka fem miljoner liter.

Det ska också tilläggas att Canarchy inte har koppling till något av de största ölföretagen och man räknas fortfarande som craft beer i USA. I fjol var Canarchy den nionde största producenten av craft beer i landet.