Marcus nöjd med sitt projekt i USA

BRYGGARENKÄTEN

Marcus Hjalmarsson på Brewski är mest nöjd med sitt USA-projekt under året. Det och mer kan du läsa i hans svar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Vi lanserade Brewskis bryggda i USA för den amerikanska marknaden.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Cirka 350 000 liter i Sverige, ökar troligtvis till drygt 400 000 liter under 2019. Som det ser ut nu så blir det aningen mer i USA.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Det finns ett tiotal svenska bryggerier som jag tycker är fantastiska. Så, samtliga tio på mållinjen och dött lopp mellan Nynäshamns Ångbryggeri och Oppigårds. De gör bra och stilrena öl som jag tycker mycket om.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Utmaningen blir att leverera en kvalitetsprodukt. Även bristande kunskaper gällande exponering i rätt forum samt att lösa ”exportångesten” kan också vara en utmaning.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Marcus Tybell. Skämt åsido. Att hålla oss vid liv samt försöka få till en tysk burklinje. Vi tittar även på ett avlägset projekt i Asien.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Marcus Tybell. Skämt åsido. Shaun Hill, vilket jag troligtvis kommer att göra under några dagar i Vermont under året. Skön, respektfull och superödmjuk snubbe med många strängar på sin lyra. Han är förmodligen den snällaste bryggaren jag känner till. En sann druid som med råge överglänser en hel del skitnödiga, självgoda samt viga narcissister i liknande positioner.