Maraton med ölstopp blev en stor succé

Bildspel

Bild 1 av 20

Malte Eriksson, Per Davoust och Mikael Sjöholm lämnar Helsingborgs Bryggeri och ger sig vidare.

4,2 mil löpning. Men också åtta stycken ölstopp. Runners Club i Helsingborg genomförde sitt ölmataron i helgen och intresset var på topp.

Under våren har varken ölevenemangen eller löpartävlingarna varit speciellt många i Sverige. Corona-viruset har satt stopp för det mesta.

Men i helgen var det dags för både löpning och öldrickning. Runners Club i Helsingborg genomförde nämligen ett maratonlopp med stopp hos lokala bryggerier.

– Jag köpte hantverksöl i höstas till ledarna i föreningen för att tacka dom. Då fick jag idén, säger Per Davoust.

I lördags var det dags för loppet och intresset var stort. Davoust satte maxantalet till 48 deltagare, så att det också skulle finnas plats för två personer från respektive bryggerier som besöktes.

Starten skedde vid Råå Bryggeri, och sedan sprang man via Helsingborgs Bryggeri, Benchwarmers taproom i centrala Helsingborg, Ödåkra Brygghus, Vikens Bryggeri, Lerbergets Bryggeri och Kullens Bryggeri innan det var dags för målgång på Höganäs bryggeri. Där väntade också en middag på närliggande Garage.

– När jag planerade det här tänkte jag att vi kunde bli 20 stycken. Jag fick sätta stopp vid 48, säger Davoust.

Normalt springer medlemmarna i klubben mellan 20 och 25 kilometer på lördagarna, så det här var en riktig utmaning. Kanske hjälpte det med lite öl i pauserna.

– Jag hade funderat mycket på hur ölen skulle påverka när vi sprang. Men det kändes inte så mycket, jag vet inte om det märktes alls, säger Davoust.

Han hoppas att loppet ska kunna göras om nästa år och kanske kan man då låta det växa. Gränsen på 48 personer var på grund av de regler som gäller i corona-tider.

– Om vi kan göra loppet till något för alla nästa år vore det vansinnigt kul, säger Davoust.