Enormt intresse när ölbilen kom på besök

Bildspel

Bild 1 av 8

Carolina Gajsbauer kunde nöjt konstatera att intresset för ölbilen var riktigt stort.

Glassbilen har varit ett givet inslag i vardagen för många svenskar. Nu kommer även ölbilen och den gjorde rejäl succé vid den senaste turen.

Det är Rådanäs Bryggeri som står bakom satsningen och i fredags var det andra gången som man åkte ut till ett tiotal bostadsområden i Landvetter och Mölnlycke för att sälja folköl.

Intresset? Ja, det var verkligen på topp.

– Helt fantastiskt! Det är jätteroligt och de vi träffar säger att de gärna vill stötta det lokala, säger Amanda Setterstig på Rådanäs.

Hon och Carolina Gajsbauer körde runt med ölbilen och redan vid det första stoppet var det långa köer. En speciell trälåda hade tagits fram och den sålde slut vid första stoppet. Det gjorde att man fick hämta fler lådor på bryggeriet men inte ens det räckte.

– Vi tyckte att vi hade tagit ifrån tårna med både öl och lådor, men på de tre sista platserna hade vi inget kvar att sälja. Folk åker från Öckerö, Mölndal och Lindome för att få köpa öl och även lådan, säger Setterstig.

Vid det sista stoppet hade till och med de boende ordnar med grillfest i väntan på ölbilen. Nästa gång blir det till att lasta ännu mer öl, för intresset verkar öka.

– Folk undrar varför deras grannar står på parkeringen och väntar, och man pratar med varandra.  Vi kommer definitivt att köra fler gånger, säger Setterstig.

Här ovan ser du bilder från ölbilens senaste tur.