Majornas Bryggeri siktar mot bryggpub

Bildspel

Bild 1 av 3

Johan Lundin hoppas på att en dag ha en bryggeripub.

Majornas Bryggeri har fått nya delägare och gör en liten expansion. Men slutmålet är en bryggeripub.

Majornas Bryggeri bildades som en ekonomisk förening 2014 och har snabbt blivit populärt framför allt i stadsdelen Majorna i Göteborg. Problemet har ofta varit att hinna med att producera den öl som efterfrågas.

– Vi har inte riktigt klarat att förse krogarna med den öl dom vill ha och bland annat har vi bryggt några gånger hos Alingsås Bryggeri också, berättar Johan Lundin.

I dagsläget har man ett bryggverk på 200 liter och med lite nya tankar ska kapaciteten i den lilla källarlokalen i Majorna utökas en del.

– Nu ska vi klara av att göra cirka 700 liter i månaden i alla fall. Allra helst hade vi satsat lite mer, men det finns inte plats i den här lokalen, säger Lundin.

Men en större satsning kan det bli lite längre fram. Ett av de stora målen är att starta sin egen bryggeripub.

– Vi har en sådan vision och tittar lite på lokaler. Det vore kul att starta en egen krog i Majorna men det finns inga beslut ännu, säger Lundin.

Under året har strukturen i föreningen ändrats en del. Johan Lundin och Tobbe Johansson är kvar sedan starten, men tre nya personer har kommit in i projektet. Det är Henrik Meuring, Anna-Kajsa Norrman och Cristian ”Crippa” Odin.

Odin driver i dag Crippas Cafe och blir en viktig del om satsningen på bryggeripub ska bli verklighet.

– Han har erfarenhet från den restaurangvärlden och det känns spännande. Det vi gjort nu är ett steg på vägen och vi vill växa långsamt. Än så länge är det bara en hobby även om det tar ganska mycket tid, säger Lundin.