Magnus slog till med hela sju medaljer

Det blev rena medaljregnet för Magnus Vasilis på SM i hembryggning. Foto: Ronny Karlsson.

Målet var att ta en medalj på SM i hembryggning. Det blev hela sju.

– Det känns riktigt bra, säger Magnus Vasilis.

Göteborgaren hade som mål att få med sig en medalj hem från SM. Han har tävlat tidigare och har vunnit medaljer i andra tävlingar. Dessutom har han blivit prisad i Folkets Val på SM, där besökarna utser vilka öl av de som serveras som är bäst.
Men som utbildad domare tycker han själv att domarklassen väger tyngst, och när det nu blev framgångar så var det inte bara en medalj som han tog hem. I stället blev det hela sju.
– Det blev riktigt bra utdelning. Fem av medaljerna var egna och två var tillsammans med andra bryggare, berättar han.
Bryggningen har varit ett intresse i tio år och under de senaste fem åren har han varit med och tävlat. Genom åren har det funnits tankar på att starta ett eget bryggeri. Han har gått bryggarutbildningen i Ludvika och han brygger numera öl tillsammans med Ingemar Jansson på Sad Robot.
– Men att skaffa eget är tuffare, det krävs en del pengar, säger han.

I stället öppnade han Bryggeributiken i Göteborg för ett par år sedan, så öl är en riktigt stor del av hans liv.

– Hela upplevelsen på SM-helgen är kul. Det är 1800 besökare och alla har samma intresse. Ölbryggning ska vara en social hobby. Man brygger själv men dricker sedan ölen tillsammans, säger han.
Med medaljer bärgade får Magnus Vasilis sätta upp nya mål för sin hembryggning. Han vet i alla fall vilken klass han gärna vill ta medalj i.
– Jag är ganska klassisk i min bryggning och vet hur svårt det är att göra en riktigt bra lager. Det skulle vara roligt att ta medalj där.
Här kan du se alla vinnarna i SM i hembryggning.