Lyckad premiärfest för dansk-svenskt öl

Bildspel

Bild 1 av 3

Paulina Nordling, Irina Carlén och Erika Norén hade en trevlig kväll när deras Secret SIsters hade releasefest för sitt samarbetsöl med danska Dry&Bitter.

Nu har Secret Sisters bryggt öl även i Danmark. I fredags var det premiär för ölet som skapats tillsammans med Dry & Bitter.

Kvartetten Irina Carlén, Paulina Nordling, Erika Norén och Natalir Eriksson är det som driver Secret Sisters. Normalt är de en del av bryggarkollektivet Minus -1 i Malmö, men vid flera tillfällen har det också bryggts öl på andra platser.

Till exempel i Köpenhamn hos Sören Parker Wagner på Dry&Bitter.

– Collab-idén föddes egentligen i ett samtal med Sören redan i vintras. Vi åkte över hela gänget och träffades på Fermentoren för gött häng. Sen var det bara att hitta tid. Det vi ville få ut av det var dels erfarenhet av olika bryggverk, men även att nörda ned oss i humle, berättar Irina Carlén.

Det var då förstås en india pale ale och det blev ett givande samarbete.

– Väl på plats spenderade vi nog 45 minuter inne i humlekylen bara med att dofta på och att snacka om humlen och dess egenskaper samt processerna runt. Det verkar ha gett resultat för ölen blev jättelyckad! Vi var lite tjuriga med att det skulle finnas en bittergiva, vilket gör att ölet skiljer sig lite ifrån andra Juicy IPA:s på marknaden just nu.

Ölet hade premiär på Opopopa i Malmö i fredags kväll och där var omdömena god.

– Premiärkvällen var fantastisk! Vi spelade skivor, personalen hade på sig våra tröjor och alla våra vänner var där.  Det kändes som en episk hemmafest, berättar Carlén.