Fest med öl från Småland och Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 13

Sanna Jantorp och Lina Elm var på ett strålande humör när det var dags för ölevenemang på hemmaplan.

Solen strålade och många ölsugna kom till Bishops Arms Brygga i Jönköping för att släcka törsten vidhelgens tap takeover med Smaland Brewing Co och Spike Brewery.

Smaland Brewing Co hade med sig fyra nya berliner weisse i smakerna Mango Passion, Raspberry Blackcurrant, Cherry Basil och Mango Mint. Dessa släpps den 1a oktober lokalt och i beställningsssortimentet på Systembolaget.

Mats Wessberg på Spike Brewery hade tagit med sig sprillans nya öl även han. Rainbow Rider, en sur-IPA som är en collab med Fermenterarna, och en West Coast-IPA vid namn His Neighbours call him a regular sort of guy.

– Jag hoppas och tror att vi bjöd på nya smaker och upplevelser den här härliga sommarkvällen” säger Wessberg som var nöjd med kvällen.

Tap takeovern lockade fler besökare från det lager-drickande klientelet, som alla blev förvånade över att det nu var berliner weisse som stod på menyn. Responsen på ölen har varit jättebra och det är kul att få feedback direkt instämmer alla bryggarna.

Lina Elm som pluggar bryggeriteknik i Nynäshamn har praktiserat på Smaland Brewing sedan i våras. Tillsammans med bryggeriet har hon tagit fram recepten på suröl som ett projekt. Eventet och lanseringen var avslutet på praktiken.

– Det har varit superkul att få gå från idé till lansering och release på Systembolaget. Jag har lärt mig jättemycket men tror även jag bidragit med en del kunskap kring suröl till bryggeriet.

– Vilken helg och vilket event det blev! Detta tack vare Smaland Brewing och Spike samt alla våra fantastiska gäster som verkligen uppskattade vad vi hade att bjuda på under dessa dagar, det blev ju en succé på bryggan, sade Johan Olausson, barchef på Bishops Arms och fortsatte:

– Det känns roligt att få kunna erbjuda Jönköping en upplevelse som denna. Vi ser fram emot mer spännande tap takeovers med det här gänget.

Stort tack till  Sanna Jantorp och Filip Pilthammar som fixat med bilderna du kan se här ovan.