Lyckad premiär för ölfestival på teater

Bildspel

Bild 1 av 10

Modernist Brewing och PKLK var två av de lokala bryggerierna som var på plats. (Foto: Chris Hultgren)


 

Under fredagen var det premiär för Stockholm Brewers Festival – Katarina Kegger. Den arrangeras på Orionteatern på Södermalm och premiären blev en lyckad tillställning.

När Beernews kommer dit strax efter öppning går det smidigt att ta sig in utan att behöva köa. Väl inne är det ändå en hel del folk från start vilket är kul.
När man kom in fick man ett glas, program samt en IPA-polkagris. Inne i lokalen möts man först av de matutställare som fanns på plats.
Lokalen hade man arrangerat så att det fanns ett antal bord och bänkar centralt placerade där man kunde äta sin mat eller dricka sin öl. Det fanns även en del utspridda ståbord lite här och var.
Bryggerierna var uppradade på sidorna av lokalen vilket skapade en ganska stor öppen yta mitt i. Även fast det kom mycket folk kändes det aldrig direkt trångt. Längst in i lokalen hade man ordnat med en plats för livemusik, denna var dock inte igång förrän framåt 20-tiden på kvällen. Innan dessa hade man DJ som pumpade ut musik i lokalen.

Det var tolv stycken bryggerier från Sverige, ja samtliga av dessa var faktiskt till och med från Stockholmstrakten. Dessutom fyra stycken utländska bryggerier i form av De Molen, Dry & Bitter, Beavertown och BasqueLand. De tre sistnämnda var här efter att Stockholm Brewing hade varit med hos Beavertown för att fira deras femårsdag och gjort en inbjudan.

Samtliga bryggerier hade två olika öl med sig och det fanns allt från krispiga pilsner, fruktiga ipor till fatlagrade stouts. Två egna favoriter var De Molens Push & Pull, en fatlagrad Tiramisu Stout samt Modernist Brewings Herbarium: Mango & Passion saison som förhoppningsvis kommer på bolaget under sommaren.
Det fanns inte bara öl och mat, man kunde dessutom testa på putta en golfboll eller utmana sina vänner på cornhole.
Överlag ett väldigt trevligt event, lätt att kunna komma fram och prata med bryggarna om deras öl, jag ser fram emot hur detta fortsätter med kommande uppföljare.
CHRIS HULTGREN