AB InBev köper del i ölsajten Ratebeer

AB InBev har köpt in sig i ölsajten Ratebeer. Via teknikbolaget ZX Ventures ska öljätten i fortsättningen vara en del av utvecklingen av sajten.

Ratebeer startades år 2000, Joe Tucker kom in i bilden året efter och är nu den som driver sajten. Ratebeer var länge den största ölrejtingsajten i världen. På senare år har Untappd fått fler medlemmar men Rateeber betraktas fortfarande som en mycket viktig sajt när det gäller betyg och omdömen.

Joe Tucker har drivit sajten på egen hand ända fram till i oktober i fjol då samarbetet inleddes med ZX Ventures, som är en teknikorienterad division under AB InBev. ZX Ventures är numera minoritetsägare i ölsajten.

Det är dock först nu, efter att andra media avslöjat nyheten, som Tucker själv gått ut på Ratebeer och förklara varför affären blivit av.

Han konstaterar att han genom åren varit den enda heltidsanställda på sajten och att det har inneburit arbete på dygnets alla timmar många gånger.

– Jag har jobbat med vårt utökade team sedan oktober i fjol. Det vi har upptäckt på den andra sidan är ett multikulturellt företag som bryr sig mycket om sina anställda, som bryr sig om de lokala communitites dom vill utveckla och dom tar stora steg mot att bättre främja lokal öl, skriver Joe Tucker i Ratebeers forum.