Lincoln tacksam för det stora stödet

Politiker och organisationer har engagerat sig, precis som stora delar av Öl-Sverige. Nu vill Peter Lincoln tacka för allt stöd.

Det var efter Beernews artikel i måndags kväll som det tog ordentlig fart, både i sociala media och privat för Peter Lincoln. Vi berättade då om att Lincoln nekats visum i Sverige trots att han driver Brewing Költur, och därmed tvingas ut ur landet.

– Jag har fått ett otroligt stöd och vill verkligen tacka för det. Det var svårt att hinna med jobbet i går, vi skulle ju buteljera två batcher också, säger han.

Artikeln är på väg att bli Beernews mest lästa någonsin, och flera andra medier har hakat på och skrivit om Peter Lincolns situation. Dessutom har riksdagspolitikern Kerstin Lundgren, C, haft kontakt med honom och Stockholm Handelskammare har reagerat starkt.

– Jag vill inte recensera hur Migrationsverket hanterar den här typen av ärenden, men nästa regering, oavsett hur den ser ut, måste sätta stopp för det här. Effekten av hur reglerna tillämpas får negativa konsekvenser för Sverige och för Södertälje och det här caset är ytterligare ett exempel. Mängden fall visar att det är uppenbart att politikerna måste ta sitt ansvar och ändra reglerna, säger Stockholm Handelskammares vd Andreas Hatzigeorgiou till Länstidningen.

För Peter Lincoln känns det positivt med all uppmärksamhet.

– Det är ett bra exempel på hur galet det är. Men vi hade inte förväntat oss all den här responsen. Jag har även fått stöd från bryggare från andra länder, och det finns många utländska bryggare i Sverige, säger han.

Stödet lär dock inte förändra det faktum att han behöver lämna Sverige och åka till USA under nästa vecka. Nu blir fokus på att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

– Jag kände mig lite ensam när allt det här pågick, men det gör jag inte längre, säger Lincoln.

Beernews har även sökt Migrationsverket, men inte fått något svar.