Levi tog steget till andra sidan planeten

Nya Zeeland står i centrum för det mesta hos Nordic Kiwi Brewers. Så därför kan ni säkert gissa var man hittade sin nya bryggare.

Det händer en hel del hos Nordic Kiwi Brewers på Ekerö just nu. Bryggeriet håller på att flytta några hundra meter till större lokaler och dessutom har man anställt en ny bryggare. Inte helt oväntat kommer nya bryggaren Levi Scott från Nya Zeeland.

Via ett forum på internet fick de kontakt och redan från start kändes det rätt.

– Vi har haft kontakt länge, men det tog tid innan alla papper var klara. Vi har nog väntat ett år, säger Scott.

Han jobbade med vinproduktion i tre år innan han tog steget till öl. Han jobbade på bryggerierna Parrot Dog och Panhead i Wellington innan det blev en flytt till Sverige.

– Det bidrog helt klart att de här killarna kommer från Nya Zeeland. Det var bra vibbar redan från start så jag tänkte att varför inte rova, säger Scott.

Än så länge bor han hemma hos Craig Donovan, men räknar med att hitta eget boende i Stockholmstrakten. Innan flytten hade han inte jättekoll på svensk öl, men lite hade han provat.

– Jag bodde ganska nära en ölbutik och såg en del svenska öl där. Jag minns att de flesta var svåra att uttala, säger han.

Nu har han fått chansen att prova mer och så här långt är han imponerad.

– Det är en bra nivå på ölen i Sverige. Det går att jämföra en del med Nya Zeeland, ölen blir bättre och bättre, säger Scott.

Han började på Nordic Kiwi Brewers precis lagom för att få vara med om den flytt som pågår nu. Även om flytten bar är några hundra meter så är det mycket jobb. Lokalerna blir dubbelt så stora, men just nu behövs inte någon ny utrustning.

– Vi får dubbelt så stora ytor och det ska bli riktigt skönt. Vi har den turustning vi behöver just nu, och det viktiga framöver blir att jobba hårdare på marknaden med att sälja öl. Dels i Sverige men även utomlands. I säljer öl nu i Norge, Finland, Danmark och Tyskland, men hoppas på att nå fler länder, säger Craig Donovan.