Kultöl kommer till Ölstudion i Göteborg

Landlord från Timothy Taylor är på väg till Ölstudion i Göteborg. Foto: Timothy Taylor

Sugen på öl från kultförklarade bryggeriet Timothy Taylor? Då får du ta dig till Ölstudion i Göteborg som köpt hem en pall.

Ölstudion i Göteborg tar hem lite extra godsaker ibland och den här gången är det tre öl från Timothy Taylor: Landlord, Landlord Dark, Boltmaker. Dessa öl kommer alltså inte att finnas i beställningssortimentet utan måste köpas på plats.

Enligt leverantören Jorvik Estates handlar det om en pall med totalt 1120 öl, så det finns goda chanser för den som är snabb. Något datum är inte klart, men ölen skeppas den här veckan och Jeremy Duxbury på Jorvik räknar med att de ska finnas på hyllan i slutet på månaden.

Ölet är kanske mest känt i sin cask-version, där många menar att det är bäst i världen. Men cask-produktionen ligger nere på bryggeriet i pandemitider och flaskor är det som gäller tills de brittiska pubarna öppnar på nytt.

Timothy Taylors Landlord har tagit hem titeln Champion Beer of Britain fyra gånger, något som ingen annan öl har lyckats med. Värt att nämna också att Landlord Dark hette tidigare Ram Tam, men döptes om för att hänga på originalets framgångar. Landlord och Boltmaker är bitters, Landlord Dark är en mild.