Stopp för produktion av hyllat cask-öl

Timothy Taylor´s Landlord kommer bara att finnas på flaska under våren. Foto: Timothy Taylor.

De står bakom världens kanske mest hyllade cask-öl. Men nu sätter coronaviruset stopp för alla cask-produktion och kvar blir bara flaskorna.

Det är förstås brittiska bryggeriet Timothy Taylor som det handlar om. Deras öl Landlord hyllas av ölälskare runt om i världen och framför allt är det då cask-versionen som det pratas om. Ölet har också dykt upp på svenska pubar med allt tätare mellanrum.

Men nu lär det dröja innan ölet kommer tillbaka igen. Timothy Taylor avbryter nämligen all produktion av cask-öl. Beslutet rör inte bara Landlord utan hela uppsättningen av öl som tas fram på cask till pubar.

– På grund av de pågående Covid 19-restriktionerna, som lett till att alla pubar tvingats att stänga, har vi avslutat produktionen av cask-öl på obestämd tid. Vi kommer att fortsätta att brygga öl för våra affärer med flaskor, både till återförsäljare och via vår egen webbshop, skriver man på sin hemsida.

Under den här perioden kommer stora delar av personalen att permitteras och bara några nyckelpersoner kommer att jobba kvar på bryggeriet.

– När vår bransch öppnas upp igen kan vi garantera er att vi ska vara redo att möta efterfrågan och ställa upp för våra kunder, precis som förra sommaren, säger Paul Matthews på bryggeriet.