Kullen växer men är fortfarande litet

Magnus Börjesson, Pål Essing, Lennart Ahlberg, Bengt Thorn och Fredrik Kuylenstierna är gänget som startade Kullens Bryggeri. Foto: Privat.

De är fortfarande små. Men nu växer Kullens Bryggeri lite grann i alla fall.

Bryggeriet från Höganäs kommun började i liten skala, mest för att man i kompisgänget skulle göra något mer än att hembrygga.

Men nu tar man steget från 100 liter till 200 liter, efter att intresset för ölen varit stort.

– Det har gått bra för oss. Det här är en sidoverksamhet för oss, men det finns verkligen en efterfrågan på lokal öl, säger Fredrik Kuylenstierna.

Det nya bryggverket ska kompletteras med lite större lagringslokaler och dessutom ska man titta på nya tankar. Tankar som i så fall ska placeras i ett tempererat utrymme.

Bryggeriet håller till i en lada där det finns utrymme att växa. Det kan kanske behövas med så här långt i år är efterfrågan tre gånger så stor som i fjol, även om man fortfarande ligger på en liten nivå.

– Vi kanske landar på 6000 liter i år. Det är mycket för oss, men det är ju väldigt lite i sammanhanget, om man jämför med dom flesta andra, säger Kuylenstierna.

Deras öl finns numera också på Systembolaget i Höganäs. Det kommer sig av att många som provat ölen har önskat att kunna köpa dom där.

– Det är fortfarande en hobby för oss, men det är roligt att det går bra och att folk vill köpa våra öl, säger Kuylenstierna.