Klackabacken gör en offensiv satsning

Efterfrågan har ökat rejält. Nu tar Klackabacken nästa steg i utvecklingen med ett dubbelt så stort bryggverk.

Det skånska bryggeriet har haft en positiv utveckling under en längre period.

– Framför allt är det mot restaurang och krog som det går bra. Vi får nya kunder hela tiden och de befintliga kunderna säljer mer av vår öl, säger Tim Persson på bryggeriet.

Klackabacken har dessutom börjat med export och Beernews berättade tidigare i år hur man var ett av företagen som var i Kina för att diskutera samarbeten.

– Vi har börjat att exportera till Nederländerna, Norge och Danmark. Som det känns nu blir det något med Kina också, säger Persson.

Nu är de därför dags att uppgradera hela utrustningen. Ett bryggverk på 2000 liter ska köpas in och därmed dubbleras bryggkapaciteten. Samtidigt köps det in nya tankar som ger en läskapacitet totalt på 40 000 liter.

– Vi byter alla tankar i samband med det här. Hela uppgraderingen ger oss mer kapacitet, men också en stabilare produktion och dessutom blir det en bättre arbetsmiljö, säger Persson.

Nuvarande lokal kan också hantera betydligt fler än de tio tankat som nu köps in.

I fjol bryggdes det runt 195 000 liter öl hos Klackabacken, och i år blir det en mindre ökning. Men under 2019 är målet att landa på mellan 350 000 och 400 000 liter. Eftersom all utrustning byts ut tänker man sig ett produktionsuppehåll på bara några veckor. I oktober ska allt vara klart och då står Klackabaecken betydligt bättre rustade inför framtiden.

– Det känns bra att göra det här och att få fart på exporten. Ska man lyckas i dag behöver man nischa sig eller jobba mot en bredare marknad, säger Persson.