SMÖF växer – större yta sista gången

Sista året. Då växer SMÖF rejält och dessutom är det klart vem som gör det sista festivalölet.

Ölfestivalen SMÖF i Söderbärke ska i oktober genomföras för sista gången. Det har Beernews berättat om tidigare. Nu börjar formerna för den sista upplagen ta form, och festivalen växer rejält.

– Vi kommer att ha ett tält på 35×25 meter ute på parkeringen och där ska vi ha en hel del sittplatser, säger festivalgeneralen Thomas Husing.

I det tältet blir det också en satsning på tysk öl. Ett antal bryggerier från Berlin, bland annat bryggpuben Barley&Hops kommer att vara på plats med sina öl.

Tältet gör också att det kommer att finnas plats för betydligt fler besökare än tidigare. Som mest har det varit 3000 biljetter sålda på de två dagarna. Nu blir det plats för 3800 personer.

– Vi hade kunnat släppa fler biljetter, men vi vill inte att det ska bli så trångt, säger Husing.

Festivalen genomförs i år 26-27 oktober och blir alltså den sista upplagan, då arrangörerna blivit lite till åren och inte hittat någon som vill ta över.

Närke Kulturbryggeri står bakom det sista festivalölet för SMÖF.

Till den sista festivalen ska det förstås bryggas ett festivalöl och det blir Närke Kulturbryggeri som står för den.

– Det blir dom lite för lång och trogen tjänst. De har varit med och stöttat oss hela tiden sedan vi startade, så det kändes logiskt, säger Husing.

Ölet har fått namnet General Maltes Salut IPA, och det är förstås i sin tur en hyllning till festivalen som många rankar som en av Sveriges bästa. Sista helgen i oktober är det dags för den sista SMÖF-festivalen i Söderbärke.