Krönleins uppgraderar och blir effektivare

Bildspel

Bild 1 av 3

Det var en hel del jobb med att få in den stora utrustningen i bryggeriet men till slut löste sig allt.

 

Krönleins är mitt upp i en stor uppgradering av sin bryggutrustning. Ut åker nu bland annat kopparpannor från 1930-talet.

Krönlein i Halmstad är ett av Sveriges största bryggerier. Man har en årsproduktion på runt 20 miljoner liter och de mest kända varumärkena är bland annat Crocodile och Three Hearts.

Nu pågår en stor upprustning av bryggeriet, där bland annat de gamla kopparpannorna från 1930-talet byts ut mot ny modern utrustning.

– De gamla grejerna fallerar mer och mer, med det här på plats blir vi inte lika beroende av personalen håller koll på allt, säger vd Carl Krönlein.

Han konstaterar att uppgraderingen ger en betydligt mer automatiserad bryggprocess, men ser inte att det kommer att innebära några stora besparingar på personal.

– Vi blir effektivare och kommer att slippa brygga på helger. På sikt kanske det påverkar personalen en hel del, men även den här utrustningen kräver tillsyn, säger Krönlein.

Cirka 15 000 liter öl framställs vid varje bryggning och moderniseringen ger en bättre möjlighet att enkelt hålla koll på temperaturer och tider.

– Med allt på plats kan vi brygga så mycket öl som vårt tillstånd tillåter. Det här är en stor investering för oss säger Krönlein.