Räkna med strid när Camra väljer ledning

Det kan bli rejäl fart på moderniseringen av Camra i Storbritannien. Tiny Rebels Brad Cummings kandiderar nämligen som ordförande med flera förslag som sticker ut.

Camra meddelade nyligen att man ska jobba för en modernisering av verksamheten. Den brittiska organisationen har länge verkat för cask-ölets bästa i Storbritannien, och har hos många nya bryggerier och dess supportrar framstått som gammalmodiga.

En som tycker att moderniseringen går för långsamt är Bradley Cummings på Tiny Rebel i Wales. Därför kandiderar han till att bli ordförande för hela organisationen. I hans valmanifest finns flera anmärkningsvärda förslag.

Bland annat vill han helt skrota den rabatt som Camras medlemmar har hos den stora pubkedjan JD Wetherspoon.

– Jag tycker inte att Camra ska ha samarbeten med några pubkedjor, och framför allt inte med en kedja som sänker värdet på cask-ölen, säger Cummings till Morning Advertiser.

Han sågar det projekt som kallas Revitalisation och som pågått i två år. Cummings ser det som två bortkastade år.

– Jag har pratat med personer som sitter och gör de dokumenten och inte ens de är nöjda. De känner att de måste tillfredsställa personer som fastnat i en tid för 50 år sedan. De tassar därför på tå runt de riktigt problemen, säger Cummings till Morning Advertiser.

Han säger att hans stora mål med Camra om han blir ordförande är att utbilda och skapa förståelse för öl, samt att ta organisationen in i 2000-talet. Han oroas i dag över att det finns så låg kunskap inom Camra för hur öl blir till och hur den ska serveras.

– När det inte finns kunskap blir allt subjektivt. Vi har massor med duktiga bryggare i landet, låt oss använda dom, säger Cummings.

Läs hela artikeln här.