Kopparbergs noterar nytt vinstrekord

Det har gått bra en längre tid, men nu är det på en rekordnivå. Kopparbergs vinst under tredje kvartalet var på 60,8 miljoner kronor.

Bryggeriet som startades av Peter Bronsman har gått från en liten verksamhet till att vara en stor aktör både i Sverige och internationellt. Företaget fortsätter dessutom att göra en rejäl vinst.

60,8 miljoner kronor i rörelseresultat för tredje kvartalet var cirka tio miljoner bättre än i fjol. Omsättningen under samma period låg på drygt en halv miljard kronor.

Kopparbergs har en stor del av sin export i Storbritannien och där förbereder man sig sedan en tid tillbaka inför Brexit.

– Skulle det bli en hård Brexit har vi förberett genom att vi redan idag tappar våra produkter hos ett antal samarbetspartners på den brittiska marknaden. Vi kan beroende på utfallet i Brexitförhandlingarna snabbt öka upp tappningen för att inte störa produktionsflödet, vilket vi känner oss trygga med”, konstaterar Peter Bronsman i företagets delårsrapport.

Kopparbergs är det 14:e mest sålda varumärket av all alkohol i Storbritannien och framgångarna på de brittiska öarna verkar bara fortsätta.