Kritiserat bryggeri nobbas av barer

Amerikanska Scofflaw Brewing har rykte om sig att behandla personalen illa. Nu har flera barer beslutat att ta bort deras öl från kranarna.

Atlantabaserade Scofflaw har den senaste tiden fått en hel del kritik från olika håll, bland annat från personer som jobbat där.

– Förutom att jobba mer än 60 timmar per vecka utan tillräckligt betalt och trots det förväntas komma in på helgerna, är det framför allt bristen på säkerhetstänk som fick mig att lämna, säger en tidigare anställd till sajten Good Beer Hunting.

Ägarna till Scofflaw förnekar att det finns interna problem på företaget. De har under en längre tid varit kända för att vara väldigt raka och hårda i sin kommunikation, bland annat i sociala media. Det verkar som att den attityden också smittat av sig internt mot de anställda.

Nu väljer tre lokala barer att plocka bort deras öl från sina kranar. En av dom är Brick Store Pub.

– Vi kommer inte att ge dom ett skyltfönster för deras produkter hos oss. Vi har hört och sett tillräckligt med aggressivt beteende mot de anställda för att känna att det är rätt att hålla dom borta från vår pubmeny, säger barens manager Dan Fontaine till Good Beer Hunting.