Klart med lokal för bryggerier i samarbete

Torbjörn Wellrath och Anette Pålsson från Lilla Edet och Erik Höglund från Beerium. Foto: Montage

Det är nu klart vart Lilla Edets och Beeriums gemensamma bryggerianläggning kommer att hamna: Lödöse varv i Lilla Edets kommun.

Beernews har tidigare skrivit om att de två bryggerierna nordost om Göteborg ska göra gemensam sak och bygga en gemensam produktionsanläggning.

Nu är det alltså klart att det blir Lödöse varv. Ett varv som hade sin storhetstid 1960-, 70- och 80-talet och som byggde sitt sista fartyg 1979.

– Här kommer vi att kunna brygga mellan 200 000 och 300 000 liter öl per år, säger VD Anette Pålsson i ett pressmeddelande från hyresvärden EdetHus.

Som vi tidigare skrivit om kommer att satsningen inte innebära att bryggerierna slås ihop helt och hållet och befintliga bryggerianläggning med bryggpubar kommer att finnas kvar på respektive hemort.

Men den nya anläggningen som drivs av det gemensamma bolaget Götaälvdalens Brygghus AB kommer inte bara att stå för ökad produktionskapacitet för båda bryggerierna, enligt en väldigt nöjd Anette Pålsson.

– Det här ska bli skitkul, personkemin mellan oss och Beerium funkar kanon och vi har många idéer vi vill testa framöver. I de nya lokalerna på varvet finns en inhägnad innergård där vi kan ha ölfestivaler, till exempel.

I november räknar man med att produktionen ska kunna starta i de nya lokalerna.

Här kan du läsa vår tidigare artikel om planerna.