Klart med ny dansk ägare till Beer Ditch

Thorsten Ekne säljer Beer Ditch, men kommer även i fortsättningen att jobba en del tillsammans med vännen Michael Nathhorst. Foto: Ronny Karlsson.

Det kommer att bli dansk inriktning på Beer Ditch i framtiden. I augusti tar den nye ägaren över den populära Malmöbaren.

Thorsten och Johanna Ekne har drivit Beer Ditch i cirka tre år, men tidigare i år annoserade man att stället var till sale. Nu är det klart att den danske kocken Christian Håkansson tar över i sommar.

– Det blir i samma stuk som förut, vi kommer fortfarande satsa på öl. Det annorlunda blir maten, säger Håkansson till Sydsvenskan.

Han kommer att satsa på smörrebröd och annan nordisk mat och därmed försvinner bland annat hamburgarna som finns på menyn i dag. Dessutom ska han inleda ett samarbete med svenska-danska bryggeriet Rocket.

– Vi är gamla kockkompisar. Så Rocket Brewing tror jag blir en viktig samarbetspartner framöver, speciellt nu när vi båda håller på att flytta till Malmö, menar Håkansson.

Paret Ekne håller öppet för sista gången 22 juli och därefter stänger Beer Ditch för ett par veckors renovering. Trolig uppstart igen är i augusti.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Klart med ny dansk ägare till Beer Ditch

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer