Klart – här satsar Odd Island på bryggpub

Bildspel

Bild 1 av 4

I slutet av året är tanken att produktionen ska vara i gång för Daniel Svensson och Odd Island i Lindome.

Nu är det klart med flytt för Odd Island. Hårdrockarna Daniel Svensson och Peter Iwers tar över en lokal nära stationen i Lindome och ska där satsa på bryggeripub.

Ni kan säkert historien om hur Daniel Svensson lämnade In Flames efter många år och sedan startade bryggeriet Odd Island. Ett tag senare lämnade även Peter Iwers bandet och nu finns han också med i bryggeriet.

Under hösten ska nästa steg i utvecklingen tas. Ett bryggverk på 2000 liter ska installeras i den nya lokalen i Lindome.

– Nu är det dags. Jag tror det här blir ett lagom steg, nu kan vi ha både större och fler tankar, säger Daniel Svensson.

Bryggeriet har haft en bra start på sin verksamhet och bland annat fått in flera öl som säljer bra på Systembolaget. Med nysatsningen ökar man kapaciteten rejält. Årets 40 000 liter kommer då att kunna bli runt 150 000 liter och då finns det ändå utrymme för fler tankar i lokalen.

Närheten till stationen i Lindome gör också att man har långt gångna planer på en bryggeripub.

– Vi har gärna en pub med fulla tillstånd, men först måste vi se till att produktionen kommer i gång, säger Svensson.

Eftersom det blir ett nytt bryggverk ska inte produktionen behöva ligga nere speciellt länge. Man brygger på tills vidare i Fjärås, och när allt är klart i Lindome flyttas en del av tankarna med.

Lokalen är redan från start ganska väl anpassad för en bryggeripub, med en övervåning som blir som ett loft med utsikt över bryggeriet. Dessutom är förhoppningen att kunna ha en uteservering också.

– Det känns bra med satsningen. Restauranger vill ha nya öl hela tiden och vi har inte riktigt kunnat lösa det när vi har öl på Systembolaget som måste bryggas. Nu blir det ett annat läge och vi ska ta fram fler sorter, säger Svensson.

I oktober ska bryggverket installeras och planen är sedan att provbrygga en del i november. Till nyår kan därmed kanske hela flytten vara avklarad.